Partoer heeft de afgelopen weken gesprekken met reizigers gevoerd in bussen. Veel reizigers hebben hun mening gegeven. De informatie gebruiken we om een beeld te krijgen van de ervaringen van reizigers met het openbaar vervoer in Noardwest-Fryslân en welke busverbindingen volgens hen een essentiële basis zijn in de regio.

Om zoveel mogelijk verschillende reizigers te spreken hebben we alle buslijnen in de regio betrokken in het onderzoek en hebben we de gesprekken verdeeld over verschillende dagen en tijdstippen. De onderzoekers hebben van de busritten en gesprekken ook vlogs gemaakt. De bijbehorende video volgt over een paar weken.

Hierna is het tijd om een stap verder te gaan. We gaan met de inwoners van Noardwest-Fryslân aan de slag om creatieve, innovatieve manieren te bedenken om het platteland bereikbaar te houden. Hiervoor organiseren we sessies op middelbare scholen in de regio, met ouderen en in verschillende dorpen. Wil jij ook meedenken? Meld je dan alvast aan via het formulier.  Zodra de data en locaties van de sessies bekend zijn zal Partoer inwoners via verschillende kanalen uitnodigen.