Nieuws | BûtenGewoan Berikber

Nieuws

Reizigers geven mening over busvervoer

Reizigers geven mening over busvervoer

Partoer heeft de afgelopen weken gesprekken met reizigers gevoerd in bussen. Veel reizigers hebben hun mening gegeven. De informatie gebruiken we om een beeld te krijgen van de ervaringen van reizigers met het openbaar vervoer in Noardwest-Fryslân en welke busverbindingen volgens hen een essentiële basis zijn in de regio.

Om zoveel mogelijk verschillende reizigers te spreken hebben we alle buslijnen in de regio betrokken in het onderzoek en hebben we de gesprekken verdeeld over verschillende dagen en tijdstippen. De onderzoekers hebben van de busritten en gesprekken ook vlogs gemaakt. De bijbehorende video volgt over een paar weken.

Hierna is het tijd om een stap verder te gaan. We gaan met de inwoners van Noardwest-Fryslân aan de slag om creatieve, innovatieve manieren te bedenken om het platteland bereikbaar te houden. Hiervoor organiseren we sessies op middelbare scholen in de regio, met ouderen en in verschillende dorpen. Wil jij ook meedenken? Meld je dan alvast aan via het formulier.  Zodra de data en locaties van de sessies bekend zijn zal Partoer inwoners via verschillende kanalen uitnodigen.

 

Femke op pad in Midden-Fryslân

Femke op pad in Midden-Fryslân

Femke van DBZ is op pad om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij BûtenGewoan Berikber. Ze nam voor ieder dorp eigen posters mee. Heb jij de poster al zien hangen in jouw dorp? En heb je je al aangemeld?

BûtenGewoan Berikber van start

BûtenGewoan Berikber van start

Inwoners van onze provincie kunnen vanaf vandaag, maandag 24 september, aan de slag met het bedenken en uitwerken van ideeën over de bereikbaarheid van eigen dorp of stad. Gedeputeerde Johannes Kramer van de provincie Fryslân gaf in Jellum het startsein voor het nieuwe project Bûtengewoan Berikber. Buslijnen doen het steeds minder goed en zijn daarom niet toekomstbestendig. Om het platteland leefbaar te houden onderzoeken we hoe met het beschikbare budget meer kunnen doen. De mienskip zelf heeft als geen ander kennis en kunde van de eigen omgeving. Daarom willen we graag van hen horen hoe de bereikbaarheid beter kan. Goede ideeën testen we in de praktijk. Bij succes nemen we het mee in de voorbereidingen van het nieuwe contract voor het busvervoer. We gaan op zoek naar creatieve en innovatieve vervoersoplossingen. Dat doen we in Noordwest-Fryslân, Midden-Fryslân en Zuidoost-Fryslân/Drachten. Waar hebben mensen behoefte aan? En wat is praktisch haalbaar en betaalbaar? Drie deskundige bureaus helpen inwoners bij het denk- en uitwerkproces om te komen tot een totaaloplossing voor het gebied.

Testen

Nadat de inwoners ze hebben aangedragen is er tijd om een aantal ideeën in de praktijk te testen. Bij succes worden die meegenomen in de voorbereidingen van het nieuwe contract voor het busvervoer, dat in december 2022 ingaat. Mensen die graag mee willen denken kunnen zich aanmelden via www.butengewoanberikber.frl. Een van de drie bureaus neemt dan contact op.

Oudere nieuwsberichten